Setmana Mundial de la Lactància Materna 2022

1-7 AGOST 2022 – #SMLM2022

IMPULSEM LA LACTÀNCIA MATERNA: RECOLZANT I EDUCANT

wbw2022 logo-final CAT La Lactància Materna és el primer regal que ens ofereix la vida al néixer i per això és important fer promoció i educació d'aquesta, no només per totes les seves qualitats en la seva composició sinó també perquè contribueix en la preservació del medi ambient en cuidar del nostre entorn i l'impacte en el canvi climàtic.

El lema d'aquest any és:
"IMPULSEM LA LACTÀNCIA MATERNA: RECOLZANT I EDUCANT"

La campanya 2022 pretén enfortir la capacitat de les persones encarregades de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna en els diferents àmbits de la societat. Aquestes persones integren la cadena càlida de suport a la lactància meterna. El públic destinatari, com a governs, sistemes de salut, llocs de treball i comunitats, serà informat, educat i empoderat, a fi d'enfortir la capacitat de proporcionar i mantenir entorns amigables envers la lactància materna per a les famílies en el món després de la pandèmia. L'educació i la transformació dels sistemes existents, recolzada per polítiques nacionals basades en l'evidència, ajudaran a garantir instal·lacions de salut amigues de la lactància materna, comunitats i llocs de treball de suport, i restabliran i milloraran les taxes de lactància materna, la nutrició i la salut, tant a curt com a llarg termini.

Objectius de la SMLM2022:
INFORMAR A les persones sobre el seu paper en el enfortiment de la cadena de recolzament a la lactància materna.
ASSEGURAR La lactància materna com a part d’una bona nutrició, la seguretat alimentaria i la reducció de desigualtats
COL·LABORAR Amb individus i organitzacions al llarg de la cadena afectiva de recolzament a la lactància materna.
IMPULSAR L’acció per enfortir la capacitat dels actors i els sistemes per a un canvi transformador.

Descarregar document...

http://www.worldbreastfeedingweek.org

 

COMUNICAT D'ALERTA en relació amb LA MANCA DE LLEVADORES a Catalunya, a l'estiu de l'any 2022

22 JUNY 2022

Les llevadores de Catalunya representades per l'Associació Catalana de Llevadores volem informar a la població de la manca de llevadores que patim des de fa temps i que actualment s'està tornant crítica i es preveu que la situació vagi en augment els anys vinents.

En la Comunitat Europea hi ha 69,8 llevadores per cada 100.000 dones i 25,9 llevadores per cada 1.000 naixements, però a Espanya hi ha 31,6 llevadores per cada 100.000 dones i 12,4 llevadores per cada 1.000 naixements. A Catalunya hi ha 17 llevadores per 100.000 dones i 10,47 llevadores per cada 1000 naixements.

Actualment, ja hi ha centres que no poden cobrir les places de llevadora i les cobreixen per professionals no especialitzats i amb manca de coneixements de llevadoria i amb el risc que això suposa. Des de l'Associació Catalana de Llevadores s'han denunciat aquestes situacions sense èxit.

Les llevadores fem i farem tots els esforços possibles perquè estigueu ben ateses, doblant torns de guàrdia i augmentant la jornada laboral.

Tot i així no hi ha suficients llevadores en els hospitals i en atenció primària per a cobrir les vacances i baixes.

Això podria repercutir en l'atenció i la qualitat d'atenció a les dones i criatures i a la salut sexual i reproductiva.

L'Associació Catalana de Llevadores fa anys que informa i ha estat alertant d'aquesta angoixant situació al Departament de Salut i s'ha fet una proposta per tal d'abordar el problema sense obtenir cap resposta.

Demanem la vostra comprensió i suport, comptem amb vosaltres a l'hora de continuar buscant solucions.

Associació Catalana de Llevadores

Descarregar comunicat...

Dia Internacional de la Llevadora 2022

5 maig 2022

Feliç Dia Internacional de la Llevadora!!!

Avui, 5 de maig, és el Dia Internacional de la Llevadora. Per tant, és un dia de reivindicació com a llevadores i d'empoderar-nos per continuar treballant amb i per les dones, criatures, joves i dones grans, persones amb diversitat de gènere i diversitat funcional. Aquest any, una de les activitats que s'ha preparat ha estat un vídeo on surt, entre altres temes, la rellevància de la manca de llevadores.

Posicionament de l'ACL en resposta al comunicat emès per l’Organització Mèdica Col·legial d'Espanya

19 JULIOL 2021

VO ACL web

L'Associació Catalana de Llevadores vol mostrar el seu desacord en resposta al comunicat emès per l’Organització Mèdica Col·legial d'Espanya i volem manifestar que:

Som una associació professional que estem compromeses amb els drets de les dones i en contra de totes les formes de violència exercides cap a elles.

Que la violència obstètrica és un problema estructural de la societat, i que fou acceptada per l’OMS en la seva declaració per eradicar-la el 2014(1). I el Parlament de Catalunya en la Llei 17/2020, del 22 de desembre de modificació de la llei 5/2008(2), del dret de les dones a eradicar la violència masclista, en l’article 4, inclou la violència obstètrica com a una forma de violència masclista, i que resta redactat de la manera següent:

Posicionament de l’ACL vers al tancament de la sala de parts de l’Hospital del Vendrell

26 AGOST 2020

Carta enviada al Director de l'Hospital del Vendrell, Dr. Josep Mercadé

Posicionament de l’Associació Catalana de llevadores (ACL) vers al tancament de la sala de parts de l’Hospital del Vendrell:

L'ACL vol manifestar el malestar i la disconformitat amb el comunicat publicat pel director de l'Hospital del Vendrell el dia 20 d'agost del 2020, en el qual s'exposava la decisió del tancament provisional de les urgències obstètriques i quirúrgiques per contingències en el servei d'anestèsia.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.