Comunicat de la Junta de l'ACL arran del tancament provisional del Centre de Naixements de Martorell

7 gener 2023

Benvolgudes associades i associats,

Arran de la trista notícia del tancament provisional del Centre de Naixements de Martorell, ens posem en contacte amb vosaltres per informar-vos que la Junta de l'Associació Catalana de Llevadores ens reunirem en sessió extraordinària durant el decurs d'aquesta setmana vinent.

Considerem que és inadmissible que, per una banda, un Centre pioner com aquest hagi de tancar les seves portes deixant sense l'atenció de qualitat que venia dispensant des de fa anys a les dones catalanes, i, per l'altra, que es justifiqui aquesta mesura per la manca de Llevadores. Considerem que la problemàtica que ha generat el tancament no és la cerca improductiva de professionals, sinó la dimissió de llevadores que el Centre pateix des del mes d'octubre de 2022.

Per això la nostra intenció és fomentar les reunions necessàries entre agents socials, polítics i institucionals perquè a la major brevetat possible tornin a obrir les seves instal·lacions en les millors condicions de seguretat i qualitat en l'atenció a les dones i les millors condicions laborals i de respecte per la professió que es mereixen les llevadores que acompanyen les dones, persones i famílies usuàries del Centre.Estimadas asociadas y asociados,

A raíz de la triste noticia del cierre provisional del Centro de Nacimientos de Martorell, nos ponemos en contacto con vosotras/os para informaros que la Junta de la Associació Catalana de Llevadores nos reuniremos en sesión extraordinaria durante el decurso de esta pròxima semana.

Consideramos que es inadmisible que, por un lado, un Centro pionero como este tenga que cerrar sus puertas dejando sin la atención de calidad que venía dispensando desde hace años a las mujeres catalanas, y, por otro, que se justifique esta medida por la carencia de matronas. Consideramos que la problemática que ha generado el cierre no es la búsqueda improductiva de profesionales, sino la dimisión de matronas que el Centro sufre desde el mes de octubre de 2022.

Por eso nuestra intención es fomentar las reuniones necesarias entre agentes sociales, políticos e institucionales para que, en la mayor brevedad posible vuelvan a abrir sus instalaciones en las mejores condiciones de seguridad y calidad en la atención a las mujeres y las mejores condiciones laborales y de respeto por la profesión que se merecen las matronas que acompañan las mujeres, personas y familias usuarias del Centro.

Cordialment, Junta de l’ACL

 

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.