Vivències de les llevadores de l'ACL en els camps de refugiats a Grècia

Thessaloniki, febrer 2017

Quan ens comencem a acostar al camp, la respiració es fa més intensa i el cor comença a bategar amb més força. Tants cops veient imatges a la televisió, tants documentals relatant els drames del Mediterrani i avui els veurem de primera mà.

Fa vent, el camp està a la vora d'una gran autopista, és un descampat trist on hi ha una nau industrial abandonada. Ni el fred gèlid ni el vent, impedeixen a uns nens jugar amb un munt d'imaginació amb un carro de la compra oxidat.

Vivències de les llevadores de l'ACL en els camps de refugiats a Grècia

01 març 2017

En la primavera del 2016 van arribar alarmes sobre la necessitat de llevadores en els camps de refugiats a Grècia.

L'Associació Catalana de Llevadores, va crear una comissió formada per llevadores preocupades pel tema, algunes amb experiència en camps de refugiats. Es va contactar amb diverses ONG amb l'objectiu de promoure la iniciativa entre les associades i donar suport burocràtic i tècnic. Finalment, es va pactar col·laborar amb Nurture Project International (NPI), una ONG que té per objectiu promoure l'alimentació segura del nadó en situació d'emergència fomentant la lactància materna.

La majoria ens deia: ‘vosaltres sou la nostra única esperança'

Grècia, octubre 2016. Núria Torras, Ana Zaragoza, Pilar Soteras i Mercè Tarragó

Entrevista a l'Anna Zaragoza i la Pilar Soteras, llevadores de l'ACL, que van marxar a Grècia el passat mes d'octubre, a ajudar als camps de refugiats.

Publicada al web Casa nostra casa vostra 17/02/2017

"L'Ana Zaragoza i la Pilar Soteras són llevadores d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut. Com tants altres catalans voluntaris, l’Anna i la Pilar van marxar a Grècia a ajudar als camps de refugiats. Elles van rebre l’avís que als camps militars hi havia moltes embarassades desateses i es necessitava suport mèdic: “com a llevadores ens afectava i era una manera de respondre a la injustícia i ser útils davant el que estava passant.” Van contactar amb l’ONG internacional Nurture Project amb qui van col·laborar als camps de Sindos, Elpida i Kalochori. Quedem amb elles al centre de Barcelona perquè ens expliquin com es viu un embaràs en un camp de refugiats."

llegir l'entrevista completa...

Projecte llevadores voluntàries als camps de refugiats de Grècia

Juliol 2016

El passat dia 30 de juny, 2 llevadores, que van estar als camps de refugiats de Grècia, ens van explicar la seva experiència com a voluntàries amb l’ONG Nurture Project.

NURTURE PROJECT INTERNATIONAL
és una ONG centrada a donar suport a les mares per tal que puguin alletar i alimentar als seus nadons de forma segura.
Les llevadores voluntàries que vulguin participar s’han de comprometre a una estada mínima de 10 dies i l'ACL els cobreix una assegurança mèdica de viatge amb el RACC.

L’ACL també ha contactat amb altres entitats que treballen sobre el terreny en els camps de refugiats com per exemple Cruz Roja
CRUZ ROJA demana llevadores amb disponibilitat per un període mínim d’un mes i cobreix assegurança mèdica, bitllet d’avió a Grècia, allotjament, trasllats i sou.

L’ACL ofereix coordinar amb ONG’s del territori, la gestió i cobertura de l’assegurança, orientació i assessorament a les llevadores voluntàries, espai de trobada per intercanvi d’experiències i suport post voluntariat.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.