Decisions Compartides en Endometriosi

AQuAScat, 2024

L'endometriosi és una malaltia que es caracteritza per la implantació i el creixement del teixit endometrial que recobreix l’interior de l’úter fora d’aquest òrgan, generalment a la cavitat pelviana, produint una reacció inflamatòria amb caràcter crònic.

Comparteix els teus dubtes amb el/la professional de referència per prendre una decisió compartida.

Document de consens per a la prevenció, valoració i detecció de les disfuncions del sòl pelvià

Associació Catalana de Llevadores

L'Associació Catalana de Llevadores edita aquesta monografia que té com a objectiu principal servir de guia per a la posta en marxa d'una acció preventiva del problema del sòl pelvià durant l’embaràs i el postpart. Aquest document ha estat elaborat per un grup de llevadores que treballen en els ASSIR i que han participat de forma activa en l’estudi de cohorts en primípares que va dur a terme el Grup de Recerca del Sòl Pelvià (GRESP).

Dones, mares i teletreball en temps de COVID19

2020. Reds - Solidaritat per a la transformació social

Testimonis de mares teletreballadores durant el confinament a Catalunya.
El quadern conté un informe introductori sobre la situació de les dones i les mares durant el confinament a Catalunya. A més, s'ha inclòs una bibliografia de publicacions, documents, articles de mitjans de comunicació, webs... recopilats per a la realització del quadern.

Guía de Práctica Clínica sobre el abordaje de síntomas vasomotores y vaginales asociados a la menopausia y la postmenopausia

2017. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad

Aquesta guia s'ha publicat amb l'objectiu d'aclarir quins símptomes són derivats del dèficit hormonal secundari a la pèrdua d'activitat fol·licular de l'ovari, i quina és l'eficàcia i la seguretat dels tractaments disponibles, per a ajudar els professionals en la presa de decisions i reduir la variabilitat en la pràctica clínica.

Molt per viure

AECC - Associació Espanyola Contra el Càncer

Amb motiu del dia internacional contra el càncer de mama es posen en marxa campanyes de sensibilització on es posa de manifest l’elevada incidència del càncer de mama, 1 de cada 8 dones patirà un càncer de mama tot i que els tractaments han avançat molt i amb un diagnòstic precoç s’arriba a una taxa d’èxit del 90%.

Aprofitem per difondre el programa “Molt per viure” de l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) centrat en millorar la qualitat de vida de les dones que han patit un càncer, oferint atenció gratuïta i intervenció psicològica individual i grupal, prevenció i rehabilitació, intervenció social, activitats a l’aire lliure…

OncoGuia del consell i assessorament genètics en el càncer hereditari

Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques

Els objectius d’aquest document són sintetitzar i actualitzar l’estat del coneixement científic respecte als càncers hereditaris de presentació més comuna, recomanant pautes d’actuació en els àmbits de diagnòstic, prevenció i tractament sobre la base del nivell d’evidència científica existent; incloure, al costat dels aspectes de maneig clínic i psicològic dels pacients i familiars de risc, consideracions ètiques i socials; i establir uns criteris comunament acceptats sobre els elements que han de ser inclosos en el consell i assessorament genètics i sobre com haurien d’organitzar-se aquests serveis.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.