Protocol de coordinació assistencial en el sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya en la interrupció voluntària de l’embaràs a petició de la dona

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Aquest protocol s’ha elaborat a partir del treball d’un grup format per professionals i responsables d’ASSIR, de les clíniques contractades, d’hospitals de la XHUP, així com d’aquells representants del Departament de Salut i del CatSalut directament relacionats amb la gestió d’aquesta prestació.

Protocol per a l'atenció a la interrupció voluntària de l'embaràs a Catalunya

2022, Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Aquest protocol, incorpora nou coneixement, amplia el termini de gestació per la utilització del mètode farmacològic, proposa millores en l’acompanyament durant el procés i també inclou recomanacions per l’assessorament contraceptiu posterior a la intervenció. Les recomanacions incloses a aquest protocol s’apliquen tant a dones, que és el gènere majoritari en els casos que es realitza una IVE, com a persones gestants que volen interrompre voluntàriament l’embaràs, independentment del seu gènere.

Protocol per a l'atenció i l'acompanyament en cas d'embaràs no desitjat

Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Aquest protocol forma part de la línia d'acció per millorar la garantia de la prestació dels serveis quant a la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) dins del marc legal. S'hi reconeixen els drets en salut sexual i reproductiva i s'hi garanteix la lliure decisió, d'acord amb el que estableix la Llei. Aquest plantejament ha de ser el punt de partida per a noves accions enfocades a la promoció de la salut sexual i a la prevenció de riscos que poden portar a situacions no desitjables.

Tríptic informatiu sobre la Interrupció Voluntària farmacològica de l’Embaràs

Departament de Salut. Generalitat de Catalunya

Què és la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) farmacològica?
És un tractament mèdic utilitzat per finalitzar un embaràs, amb l’administració de mifepristona, un fàrmac que atura la progressió de l’embaràs, i, unes hores més tard, de misoprostol, un altre fàrmac que estimula les contraccions uterines i la dilatació cervical fins a l’expulsió del contingut uterí.

La pauta d’aquest tractament sempre es fa amb criteris clínics i amb prescripció mèdica.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.