Comunicat de la UNFPA sobre el nou coronavirus (COVID-19) i l'embaràs

UNFPA, 5 març 2020

Les dones que alleten no s'han de separar dels nadons, ja que no hi ha proves que demostrin que els virus respiratoris es transmetin a través de la llet materna, segons l'Unicef.
La mare pot continuar alletant, sempre que s'apliquin les precaucions necessàries:

  • Les mares simptomàtiques, estant prou bé per alletar, han de dur una màscara quan estiguin a prop d'un nen (inclòs durant l'alimentació), rentar-se les mans abans i després del contacte amb l'infant (inclosa l'alimentació) i netejar/desinfectar les superfícies contaminades.
  • Si una mare està massa malalta per alletar, es pot extreure la llet i se li pot donar al nadó mitjançant una tassa neta i/o cullera; mentre porta una màscara, rentant-se les mans abans i després del contacte amb el bebé i netejar/desinfectar les superfícies contaminades.

Llegir el comunicat sencer...

https://www.unfpa.org/es/press/comunicado-del-unfpa-sobre-el-nuevo-coronavirus-covid-19-y-el-embarazo https://www.internationalmidwives.org/icm-news/unfpa-statement-on-novel-coronavirus-(covid-19)-and-pregnancy.html

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.