IPN Iniciativa al Parto Normal

Federación de Asociaciones de Matronas de España. (FAME), 2023

La Iniciativa al Part Normal (IPN) és una campanya que va posar en marxa la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME) l'any 2006, aquesta campanya qüestionava l'alt grau d'intervencionisme i medicalització del part que existia en aquestes dates al nostre país, anava dirigida bàsicament a les llevadores que treballen en l'acompanyament al naixement als hospitals i a aquelles que realitzen el control de l'embaràs i la preparació al naixement en atenció primària.

Els seus objectius eren: sensibilitzar i enfortir a les llevadores en les seves competències en el part normal; crear opinió entre les dones i la societat sobre l'acompanyament al part normal per part de les llevadores; fer reflexionar a les societats científiques sobre la importància del part normal, així com ser un referent en el Ministerio de Sanidad i en les respectives Conselleries de Salut.

D'aquella campanya inicial va sorgir la definició de part normal en la FAME:
«Es el proceso fisiológico único con el que la mujer* finaliza su gestación a término, en el que están implicados factores psicológicos y socioculturales. Su inicio es espontáneo, se desarrolla y termina sin complicaciones, culmina con el nacimiento y no implica más intervención que el apoyo integral y respetuoso del mismo».
Federación de Asociaciones de Matronas de España, Vélez-Málaga, junio de 2006.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.