Protocol de cribratge prenatal d’anomalies congènites a Catalunya

2018, Generalitat de Catalunya. Departament de Salut. Agència de Salut Pública de Catalunya

Aquest Protocol, adreçat principalment a professionals que participen en la detecció i el diagnòstic prenatal d’anomalies congènites, té l’objectiu de seguir millorant la detecció prenatal de les anomalies congènites més freqüents, com ara la síndrome de Down, la síndrome d’Edwards o de Patau i les anomalies estructurals fetals com ara els defectes del tub neural.

El Protocol s’emmarca dins d’un context de nou patró reproductiu, que ha comportat, un augment de l’edat de les gestants (prop d’un 40% de dones gestants a Catalunya tenen més de 34 anys). El diagnòstic d’anomalies congènites en el període prenatal, es va iniciar a nivell internacional i també a Catalunya, amb el cribratge de la síndrome de Down i dels defectes del tub neural. Actualment el cribratge s’ha ampliat a qualsevol anomalia que presenti una malformació detectable per ecografia./p>

 

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.