Definició de LLEVADORA

La International Confederation of Midwives (ICM,2011), organisme reconegut a nivell internacional i que aplega més de 70 associacions de llevadores del món, va formular la definició de llevadora, acceptada també per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), com:

"Una LLEVADORA és una persona que ha finalitzat satisfactòriament un programa de formació en l'exercici de la llevadoria, reconegut en el país corresponent i que està basat en les Competències essencials per a la pràctica bàsica de la llevadoria de la ICM i en el marc de les Normes globals de la formació de la llevadoria de la ICM; que ha obtingut les qualificacions requerides per a registrar-se i/o llicenciar-se legalment per a exercir la professió de llevadora i utilitzar el títol de "LLEVADORA", i que demostra competència en l'exercici de la llevadoria".

La llevadora és reconeguda com una professional competent i responsable que treballa en estreta col·laboració amb les dones per donar-los el suport, l’atenció i els consells necessaris durant l’embaràs, el part i el postpart, dirigir sota la seva responsabilitat els naixements i tenir cura del nadó i el lactant. Aquesta cura inclou mesures preventives, la promoció d’un naixement normal, la detecció de complicacions en la mare i el nen, l’accés a atenció mèdica o una altra assistència adequada i l’execució de mesures d’emergència.

La llevadora té una paper important en l’assessorament i l’educació sanitària, no només de la dona, sinó també de la família i la comunitat. Aquesta tasca ha d’incloure l’educació prenatal i la preparació per a la maternitat, i es pot estendre a la salut de les dones, la salut sexual o reproductiva i la cura dels nens.

Una llevadora pot exercir a qualsevol lloc, incloent-hi la llar, la comunitat, els hospitals, les clíniques o las unitats de salut.Adoptat per la reunió del Consell de la Confederació Internacional de Llevadores el 19 juliol del 2005 a Brisbane, Austràlia. Substitueix la Definició de la llevadora de la ICM del 1972 i les seves esmenes del 1990. Confederació Internacional de Llevadores.

En aquest document el terme llevadora es refereix a totes les persones, homes i dones, que exerceixen la professió de llevadora.

https://www.internationalmidwives.org/es/nuestro-trabajo/pol%C3%ADtica-y-pr%C3%A1ctica/definiciones-de-la-icm.html

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.