III Congrés de l'Associació Catalana de Llevadores

24, 25 i 26 d'abril 2008, Girona

Motivació i compromís: impuls pel canvi

“Motivació i compromís: impuls pel canvi” vol reflectir els elements imprescindibles per poder afrontar els canvis institucionals, socials, econòmics i culturals que envolten la nostra feina de llevadores. La motivació ens permet aportar energia intel·lectual i humana per portar a terme la tasca diària implicant-nos amb el nostre compromís per debatre, reflexionar, millorar i innovar en la salut sexual i reproductiva de les dones, garantint una atenció de qualitat, i capaces d’afrontar problemes com la manca de llevadores, la pressió assistencial, la incertesa i al mateix temps els nous reptes assistencials.

Actualment, s’està en un moment de gran canvi en la manera en què les dones volen ser ateses. Aquestes reclamen una major participació en la presa de decisions pel que fa referència a la seva salut, al seu embaràs, al part i a la cura del seu fill/a, reivindiquen autonomia i una atenció més humanitzada.

Per altra banda, estem davant d’una planificació de l’atenció en salut sexual i reproductiva que implica una organització de serveis més basats en necessitats territorials que no en àmbits assistencials d’actuació. En aquest sentit, el model d’atenció que es voldria en un futur està obert a la reflexió i al debat, on el col·lectiu de llevadores té un pes específic elevat per tal de poder fer realitat aquesta nova visió de l’actuació professional.

La recerca és un altre dels temes que pensem que s’ha d’impulsar d’una forma més consistent i per aquest motiu aquest Congrés vol aconseguir una major implicació de les llevadores espanyoles en la recerca amb l’objectiu de contribuir de manera decisiva en les polítiques de salut de les dones. Us animem a la vostra participació per tal d’enriquir el contingut d’aquest Congrés.

També volem posar en comú algunes de les bones pràctiques que es fan dins de les àrees materno-infantils d’hospitals i de l’atenció primària com un element de dinamització i millora de la qualitat assistencial i al mateix temps discutir qüestions controvertides buscant en el dubte una manera d’aprendre: pensar és dubtar.

Per debatre tots aquests temes, en el Congrés comptarem amb ponents de reconeguda experiència que ens ajudaran a reflexionar i aportar diferents punts de vista respecte al nostre fet assistencial. Esperem que aquest Congrés sigui un veritable espai que contribueixi a la motivació i el compromís i que les llevadores puguin gaudir de debats enriquidors i d’una ciutat com Girona.

web del congrés

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.