Alletament matern

Fulletó de lactància a les escoles bressol i llars d'infants

El Departament de Salut i el Departament d'Educació, conjuntament amb societats científiques, associacions de suport a la lactància materna i escoles bressol/llar d'infants, han elaborat i facilitat aquestes informacions per tal d'orientar sobre l'alletament matern al llarg de l'estada del nen/nena a l'escola bressol o lalr d'infants.

Claus per a una lactància materna d'èxit

Alba Lactància Materna

Aquesta guia, elaborada per Alba Lactància Materna amb el suport de la Federació Catalana de Grups de Suport a l’Alletament, serveix per transmetre informació pràctica i actualitzada a les mares, i pot servir també perquè els professionals tinguem un material d’educació sanitària d’ús habitual que serà més eficaç si el coneixem, l’estudiem i hi donem suport.

«En molts països les dones han constituït grups socials de suport que ajuden les mares que desitgen alletar els seus fills. Els agents de salut han de donar suport a la creació i al funcionament d’aquests grups i cal que hi adrecin les mares, sobretot les joves inexpertes, quan siguinn donades d’alta de l’hospital o de la clínica. L’assesorament individual, l’educació sanitària i els materials informatius que faciliten aquests grups poden servir com un complement important als esforços dels agents de la salut. Cal fomentar la distribució d’aquest material mitjançant el sistema sanitari.» DECLARACIÓ DE L’OMS I LA UNICEF 1989

Consells de la llevadora per la mare que vol alletar

Associació Catalana de Llevadores

L’Associació Catalana de Llevadores publica els “Consells de la llevadora per la mare que vol alletar” aprofitant la Setmana Europea de la Lactància Materna, com a eina d’ajut per les dones que volen alletar al seu fill/filla.

Els “Consells de la llevadora per la mare que vol alletar” és un document adreçat a les embarassades per orientar-les d’una forma senzilla i amb un llenguatge planer sobre un tema tan important per a elles com és l’alimentació del nadó.

Guia de práctica clínica sobre lactancia materna

Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, 2017.

Grupo de trabajo de la Guía de Práctica Clínica sobre lactancia materna. Guía de Práctica Clínica sobre lactancia materna. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad; Agencia de Evaluación de Tecnologías Sanitarias del País Vasco-OSTEBA, 2017. Guías de Práctica Clínica en el SNS.

Aquesta guia és el resultat del treball realitzat per un grup de professionals especialistes en lactància materna (llevadores, obstetres, pediatres i personal d'infermeria), així com dones que pertanyen a associacions de suport a la lactància materna.

 

Guia para las madres que amamantan

Guía dirigida a mujeres que desean amamantar o que amamantan a sus hijos, así como a sus parejas y familiares

Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Servicio de Evaluación de Tecnologías Sanitarias del País Vasco OSTEBA. 2017

Grupo de trabajo de la Guía de Práctica Clínica sobre lactancia materna. Guía para las madres que amamantan. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Servicio de Evaluación de Tecnologías Sanitarias del País Vasco OSTEBA; 2017. Guías de Práctica Clínica en el SNS.

Aquesta guia està dirigida a les dones que volen alletar i a mares que alleten, així com a les seves parelles i familiars. Suposa un intent d'ajudar-te al fet que puguis aconseguir una lactància satisfactòria i evitar els riscos que pot suposar l'alimentació amb llet artificial.

 

Soc aquí, mare!

2019. Institut Català de la Salut. Gerència Territorial Lleida

Guia de lactància materna i cura del nadó

Un grup de professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Lleida, entre els quals hi ha varies companyes llevadores, han publicat la guia Sóc aquí, mare! sobre lactància materna.

La guia explica els beneficis de la lactància materna tant per a la mare com per al nadó, ofereix consells i explica quines són les millors posicions per donar el pit a través de dibuixos. A més, el manual també informa sobre les possibles dificultats o problemàtiques d’aquesta etapa com poden ser l’extracció de la llet o la conservació.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.