Connectant els drets sexuals i reproductius de les dones del nord i sud global

24 ABRIL 2024, 16.30 n. ONLINE

1 p

PONENTS:
Míriam García.
Técnica de projectes de educació al desenvolupament, amb especialitat en drets sexuals i reproductius i migracions, nascuda a El Salvador.
Elisabeth Llamas.
Coordinadora de Farmamundi-Catalunya, amb especialitat en projectes de drets sexuals i reproductius i interseccionalitat.
Beatriz Cantero.
Representant de “Mujeres Pa’Lante” i Investigadora de la Universitat de Barcelona de la recerca “Connectant els drets sexuals i reproductius de les dones del nord i sud global” 2023.

Coordina la sessió:
Lucía Burgos.
Tresorera Junta Directiva ACL. Llevadora coordinadora ASSIR Mollet, Institut Catala de la Salut.

Preu: SESSIÓ GRATUITA

 

INSCRIPCIÓ

Farmamundi ha estat treballant des del 2017 en una estratègia destinada a reforçar els drets sexuals i reproductius de les dones migrades a Catalunya, centrant-se particularment en el col·lectiu migratori d'Amèrica Central (Hondures, El Salvador i Nicaragua) durant el 2023. En aquest marc, s'han identificat diverses oportunitats de millora per al sistema sanitari, així com propostes d'incidència política destinades a fer possibles aquestes millores.

L'objectiu d'aquesta activitat és presentar la perspectiva de les dones ateses per l'Institut Català de la Salut i les propostes que elles mateixes han formulat per millorar l'atenció sanitària. A més, cal destacar els resultats de recerques anteriors de Farmamundi, els quals posen de manifest la necessitat que les professionals sanitàries augmentin les seves capacitats i disposin d'eines addicionals per a un millor acostament cultural en la seva tasca, demostrant una actitud positiva per part del col·lectiu sanitari, que inclou llevadores, ginecòlegs, infermeres i mediadores.

L'objectiu final d'aquesta iniciativa és motivar els professionals de la salut a incorporar una perspectiva interseccional en la seva pràctica assistencial, així com involucrar-los en el disseny de propostes destinades a millorar el sistema d'atenció sanitària a Catalunya.

Descarregar el programa de la sessió

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.