Reconeguem les violències sexuals. Jornada de reflexió i debat

Barcelona, 23 de novembre de 2015

Lloc: Casa del Mar de Barcelona, al carrer Albareda 1-13 de Barcelona, de 9.30h a 14:30h.

La jornada està dirigida a tots els equips professionals que intervenen directament en l’abordatge de la violència masclista, al personal estratègic de les administracions públiques que treballen en qualsevol dels àmbits d’intervenció implicats en la lluita contra la violència masclista, així com futurs professionals que puguin estar en contacte amb les violències sexuals (estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior relacionats).

Podeu trobar més informació sobre la jornada i formalitzar la vostra inscripció en el següent enllaç.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones 2016

L’Institut Català de les Dones divulga la campanya de Rebobina, canviem el fil de la història, una iniciativa de sensibilització que demana la complicitat de tota la ciutadania per afrontar i superar la violència masclista. L’acció de rebobinar està lligada a la voluntat de tornar a escoltar o de tornar a mirar. El fet de rebobinar ens permet tornar a fixar l’atenció en allò que volem comprendre i ens dóna la possibilitat de trobar els elements que ens permetin comprendre i interpretar el com i el perquè és imprescindible si com a societat volem eradicar la violència masclista.

Amb aquesta campanya es demana a totes les instàncies polítiques el reconeixement a la tasca feta pel moviment de dones, així com el compromís envers la ciutadania i envers els professionals i les professionals de tots el àmbits, perquè quan rebobinem tinguem sempre al nostre abast les eines i els recursos necessaris per poder afrontar la violència masclista i canviar el fil de la història.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones

La Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME), de nou torna a expressar el seu total rebuig a qualsevol tipus de violència exercida contra les dones, però aquest 25 de novembre volem visibilizar encara més la violència masclista exercida en un període vital de la dona com és l'embaràs i el postpart.

Amb aquest comunicat, la FAME vol mostrar el seu compromís amb la prevenció, detecció i atenció de les dones que durant l'embaràs, el postpart o en altres moments vitals es troba en una situació de violència.

Descarregar COMUNICAT

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.