Part normal - Definició

És el procés fisiològic únic amb el qual la dona finalitza la seva gestació a terme, en el qual estan implicats factors psicològics i soci culturals. El seu inici és espontani, es desenvolupa i acaba sense complicacions, culmina amb el naixement i no implica més intervenció que el suport integral i respectuós del mateix.

Recomanacions de l'OMS per a un part normal

EL NAIXEMENT NO ÉS UNA MALALTIA

Aquestes són les 16 recomanacions generals de l'OMS (Organització Mundial de la Salut) sobre els drets de la dona embarassada i el seu bebè. Van ser publicades i reconegudes per la Conferència Internacional de Fortaleza (Brasil), entre el 22-26 d'Abril de 1985.

Mantener posiciones verticales durante el período dilatante del trabajo de parto reduce su duración

Excelencia Clínica. Boletín clínico, sanitario y social al servicio del Sistema Nacional de Salud

Vol. 2 nº 10 Noviembre 2009

Els resultats d'una revisió sistemàtica Cochrane indiquen que el període de dilatació en el treball de part pot durar aproximadament una hora menys per a les dones que romanen en posició vertical o caminen durant el mateix, i no semblen estar associats a efectes negatius sobre el benestar de la mare i el nounat.

més informació

Decàleg sobre el part respectat

El projecte “Estic de part, acompanya’m si us plau” neix de la certesa que el part és un moment molt important en l’experiència vital de la dona i que la forma en que som tractades i acompanyades ens marca profundament. Neix de l’interès per saber com les dones som acompanyades quan estem parint, més enllà del tipus de part que tinguem (natural o amb epidural, a casa o a l’hospital, mitjançant cesària o amb ús de fòrceps, etc.).

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.