Grup de Treball Part de Natges

Actualment, hi ha una mancança en l'atenció en les gestants amb presentació podàlica, ja que molts hospitals no ofereixen cap opció més enllà de la cesària. Per tant, partint del dret d'autonomia de la pacient i de la lliure elecció de tractament, és primordial que els professionals valorin individualment cada cas i informin de les diferents opcions.

Amb l'objectiu global marcat per l'OMS de disminuir les cesàries electives en general, i en particular en aquelles gestacions amb presentació podàlica i les possibles complicacions que comporta, és necessari que els professionals que atenen a aquestes pacients tinguin coneixements i una correcta formació en l'atenció al part en presentació podàlica.

És important realitzar una correcta i adequada selecció d'aquelles gestants candidates a realitzar-se una Versió Cefàlica Externa (VCE) i/o candidates a un part vaginal amb presentació podàlica; la correcta valoració del risc benefici particular en cada cas esdevé imprescindible per a reduir la morbimortalitat associada a la presentació de natges. Hi ha una manca de formació en l'àmbit nacional sobre l'atenció a la gestant amb fetus en presentació de natges. Especialment en relació amb el seguiment durant l'últim trimestre, i la informació de les diferents opcions, així com les tècniques i maniobres necessàries per dur a terme una versió cefàlica externa i/o un part vaginal de natges.

A causa de la falta d'assistència als parts vaginals de natges, s'ha vist compromesa l'atenció d'aquelles gestants que desitgen aquesta opció per falta d'experiència dels professionals amb relació a la normalitat d'aquest tipus de part, així com a la correcta detecció de complicacions i la realització de les maniobres necessàries per resoldre-les.

Objectius del grup de treball del part de natges de l’ACL
• Visibilitzar i treballar per l’opció del dret de les dones a un assessorament correcte sobre el part de natges, i VCE i el part de natge per treballar en plans de millora conjuntament amb altres Societats, i Associacions de Dones.
• Actuar i donar suport a les accions que permetin revisar la qualitat en l’atenció a les dones per presentacions de natges.
• Realitzar formació per poder adquirir habilitats pràctiques amb relació a l'assistència d'una gestació on el fetus es troba en presentació podàlica en el tercer trimestre.
• Potenciar el treball multidisciplinar en aquest àmbit, entenent que l’estreta col·laboració entre obstetres llevadores i pediatres és essencial per a optimitzar l’atenció en aquestes dones.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.