Grup Treball d'Alletament Matern

L'Organització Mundial de la Salut reconeix a la llevadora com el professional sanitari amb el perfil competencial i específic per acompanyar i fer el seguiment de la lactància materna. L’Ordre SAS/1349/22009 de 6 de maig, reguladora del Programa Formatiu de l'Especialitat d’Infermeria Obstètrico-Ginecològica (Llevadora), contempla àmpliament totes les implicacions competencials de les llevadores en el maneig dels programes de salut en aspectes preventius i de promoció, entre ells el de la lactància materna.

Objectius del grup de treball de l’Associació Catalana de Llevadores d’alletament matern.
• Identificar els punts forts i els febles de les llevadores en els coneixements sobre lactància materna.
• Compartir els coneixements i bones pràctiques de les llevadores per tal donar una informació a les dones homogènia i basada en l’evidència científica disponible.
• Aplicar els principis del raonament clínic, detecció de problemes, presa de decisions, pla d'actuació, cures i avaluació, adequats a les diferents situacions clíniques en l'àmbit de la lactància materna.
• Visibilitzar a les llevadores com a professionals referents en la lactància materna i aconseguir que participin amb la resta de professionals de la salut en el desenvolupament dels estàndards adequats.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.