Dolors Ferrer - llevadora jubilada

Presentació: com vols que et presenti?
Com a Mª Dolors, llevadora jubilada. Filla de llevadora.

Quan temps fa que estàs jubilada?
5 anys

On has treballat? En quins àmbits?
A tots, rural, privat, hospitalari, de cupo i en àrees bàsiques de salut.

Quan temps has estat treballant de llevadora? 40 anys

Per què vas decidir ser llevadora?
Al principi per admiració a la meva mare (llevadora d'APD) pel seu entusiasme i dedicació a la seva professió; i més endavant, en els meus estudis d'ATS, com estudiant assistia als parts, sentia el mateix entusiasme que la meva mare. Vaig sentir la necessitat de fer la especialitat de llevadora, professió tant meravellosa. De fet, la meva mare, llevadora, va perdre el títol per canvis polítics de la època, i per poder-lo tornar a tenir va haver de preparar-se i examinar-se de nou a Saragossa. En aquell moment jo ja era a la seva panxa, segur que alguna cosa va influenciar en mi.

Encarna Gascón - sòcia núm. 264

llevadores en acció

El dia 7 de març de 2013, a les 6 de la tarda, al Museu de Granollers va tenir lloc la primera presentació del llibre de l'Encarna Gascón "LLEVADORES EN ACCIÓ: llevant nadons, lligant melics", en el qual hi ha estat treballant els darrers 8 anys.


Aquest llibre dedica la seva primera part al paper de les llevadores al llarg de la història amb una recopilació d’experiències i vivències de companys i companyes de la professió.

 

La segona part va adreçada a la vida de l’Associació Catalana de Llevadores, l’evolució del rol de llevadores tant en l’atenció domiciliària i primària com en l’hospitalària i a la Unitat Docent de Llevadores.

Eva Pícola - sòcia núm. 1051

Vocal per Barcelona Junta ACL
Representant de l'ACL al Eix 6 (Violència) del Consell Nacional de Dones de Catalunya

El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) és l'òrgan participatiu i consultiu de l'Institut Català de les Dones. Aplega les diferents entitats, associacions, grups i consells de dones del territori català per a aquelles qüestions vinculades al Pla d'actuació del Govern de la Generalitat de Catalunya en matèria de polítiques de dones en els àmbits polític, econòmic, social i cultural.

Els seus camps d'actuació tenen relació directa o indirecta amb el reconeixement del paper social i la qualitat de vida de les dones.

Més informació...

Glòria Seguranyes - sòcia núm. 125

El 15 de febrer de 2013, va tenir lloc la defensa de la tesi doctoral de la nostra companya M. Glòria Seguranyes Guillot, directora de la Unitat Docent de Llevadores i associada a l'ACL, obtenint la qualificació d'Excel·lent Cum Laudem per unanimitat per la Universitat Complutense de Madrid.

El treball presentat va ser "Eficacia de una intervención telemática en la atención al posparto en relación a la atención habitual, respecto a la opinión, consultas y morbilidad de las mujeres atendidas en los centros del PASSIR de Atención Primaria de Cataluña".

Lucía Alcaraz Vidal - sòcia núm. 742

Tresorera Junta ACL

 

Ponent a la Jornada organitzada per Dona Llum "Part en progrés: No destorbeu" de l'1 de juny de 2013.

Abans de ser llevadora va treballar com a Infermera quirúrgica a l’Hospital Clínic de Barcelona i a l’Hospital de St. Pau. Llevadora des de l’any 2000, formada a l'hospital Casa Maternitat. Ha treballat també a l'Hospital de St. Pau, Hospital del Mar, Hospital de Palamós i Hospital St. Jaume de Calella, a l'ASSIR i en l'atenció al part domiciliari.

Ha compaginat l'activitat assistencial amb la docent a la Unitat Docent de llevadores de Catalunya, l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de St.Pau i a l'Associació Catalana de Llevadores.

Merche García Cogolludo - sòcia núm. 253

Vocal per Barcelona Junta ACL

 

"Esperant el gran dia. Lectures per a pares primerencs" Article publicat a ARA Criatures, el 20 d'abril de 2013 Reportatge d'Ainhoa Boix a la llevadora Merche García Cogolludo sobre l'arribada d'un fill i els dubtes que sorgeixen als pares.

 

  • llegir article

Núria Mateu Vaqué - llevadora jubilada

Us presentem... la Núria Mateu Vaqué, una gran llevadora i una bellíssima persona.

Quan temps fa que estàs jubilada?
Em vaig jubilar el passat 11 de novembre de 2015.

On has treballat? En quins àmbits?
Una vegada acabada la carrera, vaig treballar un any de llevadora a Barcelona a la privada. A l’any següent vaig començar al Hospital Josep Trueta de Girona, l'antigament anomenat Hospital Álvarez de Castro, sempre en el àmbit de la sala de Parts. Durant 11 anys vaig fer torns rotatoris, i els últims 30 anys he treballat de nits. Al començament d’estar a l’Hospital vaig col·laborar amb la posada en marxa de Grups per la preparació al part.
Durant deu anys, juntament amb la Mª Àngels Mutge que és infermera de nounats, vaig formar part del Grup de Suport a l’alletament matern de l’Hospital Josep Trueta. Aquesta època va ser molt gratificant, la recordo amb molta estima, vaig aprendre molt de les mares. I també he estat treballant com a monitora de massatge infantil.

Núria Risques - sòcia núm. 620

El miracle de la vida fet cançó - Llevadora i cantautora

Nova cançó de la Núria Risques "Esta batalla la gano yo", dedicada a totes les dones que lluiten per la seva dignitat i que s'aixequen cada dia per seguir endavant.

http://www.youtube.com/watch?v=6GrslSQs8bM

"El proper dia 25 de novembre és el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, només volia compartir el nostre suport en forma de cançó."Nuria Risques

Més informació: http://www.nuriarisques.es

 

Pilar Soteras - sòcia núm. 28

aventura embaras

Es va diplomar com a llevadora a la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona al 1979. Actualment és la responsable del Programa Sanitari d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Cerdanyola del Vallès, forma part de l'Associació Catalana de Llevadores i atèn parts a hospitals i clíniques de Barcelona, sobretot a l'Hospital Quirón i la Clínica del remei.

Treballa amb el doctor Luis Cabero des del 1980 i ha ajudat a nèixer més de 8000 nadons.

Junt amb el doctor Luis Cabero han publicat l'Aventura de l'Embaràs, guia que resol amb senzillesa i rigor mèdic les incògnites que apareixen dia a dia.

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.