ARA+QUE MAI, NECESSITEM+LLEVADORES

23 d'octubre 2014

La Federación de Asociaciones de Matronas de España y la Asociación de Matronas de Euskadi organitzen el proper 23 d'octubre, a les 13:30 hores, una MAREA ROSA. Serà al Parc de doña Casilda Iturrizar, a Bilbao, davant del Palacio Euskalduna, coincidint amb el I Congrés de l'Asociación de Matronas de Euskadi i el XIII Congrés de la Federación de Asociaciones de Matronas de España.

Aquesta acció simbòlica té com a objectiu reivindicar el paper de les llevadores i del seu treball. En definitiva, donar a conèixer la importància de poder oferir l’atenció necessària que necessiten les dones, les seves parelles i la família al llarg de la vida sexual i reproductiva. España se situa entre els països de l'OCDE amb un rati de llevadora més baix. La mitjana de llevadores en aquests països se situava en el 2009 en 69,8 llevadores per cada 100.000 dones, mentre que actualment a España és de 24,2 per cada 100.000 dones. Al nostre país, l'increment de llevadores entre el 2000 i 2009 va ser pràcticament insignificant (0,1), mentre que en la resta de països ha anat augmentant progressivament. Amb aquest nombre insuficient de llevadores, no es pot garantir a les dones, ni a la població en general, l'atenció de qualitat suficient per a la seva salut i que respecti els drets sexuals i reproductius dins del sistema de salut públic.

Per això, us convidem a totes i tots a participar en la MAREA ROSA de llevadores i reivindicar el paper primordial del nostre col·lectiu per a la salut de tota la població.

Us deixem la imatge d'aquesta campanya de conscienciació. Podeu usar-la de perfil a les xarxes socials, al whatsapp o simplement compartir-la.

Ens ajudeu a fer més visibles a les llevadores?

 

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.