COMUNICAT D'ALERTA en relació amb LA MANCA DE LLEVADORES a Catalunya, a l'estiu de l'any 2022

22 JUNY 2022

Les llevadores de Catalunya representades per l'Associació Catalana de Llevadores volem informar a la població de la manca de llevadores que patim des de fa temps i que actualment s'està tornant crítica i es preveu que la situació vagi en augment els anys vinents.

En la Comunitat Europea hi ha 69,8 llevadores per cada 100.000 dones i 25,9 llevadores per cada 1.000 naixements, però a Espanya hi ha 31,6 llevadores per cada 100.000 dones i 12,4 llevadores per cada 1.000 naixements. A Catalunya hi ha 17 llevadores per 100.000 dones i 10,47 llevadores per cada 1000 naixements.

Actualment, ja hi ha centres que no poden cobrir les places de llevadora i les cobreixen per professionals no especialitzats i amb manca de coneixements de llevadoria i amb el risc que això suposa. Des de l'Associació Catalana de Llevadores s'han denunciat aquestes situacions sense èxit.

Les llevadores fem i farem tots els esforços possibles perquè estigueu ben ateses, doblant torns de guàrdia i augmentant la jornada laboral.

Tot i així no hi ha suficients llevadores en els hospitals i en atenció primària per a cobrir les vacances i baixes.

Això podria repercutir en l'atenció i la qualitat d'atenció a les dones i criatures i a la salut sexual i reproductiva.

L'Associació Catalana de Llevadores fa anys que informa i ha estat alertant d'aquesta angoixant situació al Departament de Salut i s'ha fet una proposta per tal d'abordar el problema sense obtenir cap resposta.

Demanem la vostra comprensió i suport, comptem amb vosaltres a l'hora de continuar buscant solucions.

Associació Catalana de Llevadores

Descarregar comunicat...

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.