• Normativa d’inscripció a les activitats de formació de l’ACL

  L'Associació Catalana de Llevadores ofereix un nombre limitat de places en cada curs o programa que organitza. Per aquest motiu, les normes de reserva de plaça són especialment importants i cal que la persona interessada les conegui i les accepti com a vinculants mitjançant la seva subscripció en el moment de realitzar la sol·licitud d'inscripció.

   

  1. Per fer la reserva de plaça, cal haver fet efectiu el 20% de l’import del curs*, el termini d’aquest pagament és de 5 dies posteriors a la sol·licitud. La pre-inscripció es considerarà efectiva en la data en que es realitzi l’ingrés. Finalitzat aquest plaç la reserva de plaça quedarà anul·lada.
   *Excepte en el Curs de Part a Casa, que s'ha de fer el pagament íntegre.
  2. Per considerar efectiva la inscripció, cal fer el pagament de l’import pendent en la data establerta per l’ACL o com a màxim un mes abans de l’inici del curs. No es retornarà en cap cas l’import de la reserva de plaça (20%) si no hi ha avís previ de baixa amb causa justificada almenys 15 dies abans de l’inici del curs.
  3. Per beneficiar-se del descompte per a sòcies, en activitats i cursos de l’ACL, caldrà haver-se associat 6 mesos abans com a mínim.
  4. La inscripció quedarà tancada quan es completin les places ofertades. S’obrirà una llista d’espera per properes edicions.
  5. Una vegada abonada la matrícula, si no es pot fer el curs, s’haurà de comunicar la baixa per correu electrònic a l’ACL com a mínim 10 dies abans de l’inici del curs. En cap cas es tornarà l’import de la matrícula si la notificació d’anul·lació no es du a terme en el termini establert. Així mateix, quan s’hagi iniciat el curs ja no es farà cap devolució.
  6. En cursos subvencionats és molt important el compromís de reserva de plaça:
   • Si la persona interessada, un cop reservada la plaça, no pot fer el curs, haurà d'avisar telefònicament a l’ACL, com a mínim 10 dies abans de l’inici, per tal que es pugui facilitar aquesta plaça a una altra persona.
   • En cas de no fer-ho i, sense una causa justificada, en posteriors activitats de formació, l’ACL no considerarà la inscripció d'aquesta persona directament, sinó que la passarà a una llista d’espera en cas de que quedin places vacants.
  7. L’ACL es reserva el dret a suspendre o modificar les activitats de formació per manca d’inscripcions o altres causes alienes justificades.
  8. Aquestes modificacions no donaran dret a cap tipus de compensació, excepte el retorn de l’import d’inscripció.
  9. Per obtenir el certificat d’assistència és imprescindible assistir com a mínim al 80% del total d’hores de l’activitat.

Curs VPH. Prevenció del càncer de cèrvix - 2a edició

11, 12, 18 i 20 de desembre de 2023 – ONLINE

Programa VPH web

Organitza:
Associació Catalana de Llevadores
Amb la col·laboració: MSD

Dirigit a: LLEVADORES i LLIRS
Duració del curs: 6 horas lectives
Horari: de 13.30 a 15.00 h

Preu: Gratuït
Certificació: Assistència al 100% del curs
Sol·licitada l’acreditació al Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries

Pots fer la inscripció al curs des del següent enllaç: INSCRIPCIÓ AL CURS

El Virus del Papil·loma Humà (VPH) és una causa important de morbiditat i mortalitat en dones i globalment és una prioritat per a la salut pública. El VPH també és responsable per una gran proporció d’altres càncers i berrugues genitals en homes i dones. La infecció pel VPH és molt comú. S’estima que el 90% de les persones seran infectades pel VPH durant la seva vida, posant-los en risc per a una varietat de seriosos problemes de salut. Generalment la infecció és asimptomàtica i no és percebuda per la persona infectada. En la majoria de les vegades, el sistema immune és capaç d’eliminar el virus per si mateix i no arriba a causar més problemes a la persona. Però en certs casos d’infecció per virus d’alt risc, el creixement cel·lular es manté silenciosament, sense detectar-se, fins a passar anys quan desenvolupa el càncer. EL VPH es el causant del càncer de cèrvix, essent la quarta causa de càncer en les dones. Més de cent tipus de VPH han estat identificats i més de 40 infecten el tracte genital. El Centre Internacional per a Investigacions sobre el Càncer ha classificat alguns VPH com a alt risc (carcinogènics) en els humans. VPH-16 i VPH-18 són els tipus carcinogènics més comuns, responsables d’aproximadament el 70% dels càncers cervicals, així mateix diversos casos de càncer de penis i de l’anus, carcinoma d’orofaringe, i càncers del cap i del coll. Els VPH tipus 31, 33, 45, 52, i 58 junts causen 15% dels càncers cervicals. El VPH-6 i el VPH-11 són els dos principals tipus de baix risc (no carcinogènics) i causen les berrugues anogenitals. La dona/persona pot ser infectada per més d’un tipus alhora.
Actualment hi ha canvis en les recomanacions de l’OMS, Ministerio de Sanidad i el Departament de Salut sobre el VPH i es recomana realitzar difusió de les noves recomanacions a les llevadores mitjançant el curs.


La confirmació de plaça s'enviará per email.

IMPORTANT: En cursos subvencionats és molt important el compromís de reserva de plaça: Si la persona interessada, un cop reservada la plaça, no pot fer el curs, haurà d’avisar telefònicament a l’ACL, com a mínim 10 dies abans de l’inici, per tal que es pugui facilitar aquesta plaça a una altra persona. En cas de no fer-ho i, sense una causa justificada, en posteriors activitats de formació, l’ACL no considerarà la inscripció d’aquesta persona directament, sinó que la passarà a una llista d’espera en cas de que quedin places vacants.

 

.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per comprendre el comportament dels usuaris i millorar la seva experiència al nostre portal. Pots canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies. Si continues utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord.